מזונות – מספר טיפים: כמוסבר בדף מזונות ילדים, שיעור המזונות הנקבע כיום גורם במקרים רבים לעוול נורא כלפי האבות. ככל שזמני השהות רחבים יותר ומספר הילדים גבוה יותר, העוול הולך וגדל. ההלכה החדשה למזונות ילדים מעל גיל 6 משנה אט אט מצב זה לילדים מעל גיל 6, אך רק בבתי המשפט למשפחה.
מזונות ילדים – מספר טיפים:
הצגת ההכנסה פנויה אשר תישאר לכל אחד מההורים
1. אין טוב ממראה עיניים: חשוב מאוד לציין בפני בית המשפט את התוצאה המעשית לאחר תשלום המזונות הצפוי (או הסכום שנקבע כמזונות זמניים) – כמה יישאר בידי האב, כמה יהיה לאם. אם נוצר פער משמעותי בין שני בתי ההורים, חשוב להסביר את המשמעות של פערים אלה. במקרים רבים הילדים זוכים לבית אחד מבוסס כלכלית (אצל האמא) ובית שני (אצל האבא) בו ההורה מתקשה לספק לילדים את צרכיהם הבסיסיים.
חלוקת הקצבאות
2. כיום לא ניתן לחלק את קצבאות הביטוח הלאומי בין ההורים, אך ניתן לבקש חלוקה רעיונית, כזו או אחרת, של ההטבות השונות, בהתאם לזמני השהות ויחס ההכנסות של שני ההורים. כבוד השופט משה דרורי ברמ"ש 58470-01-16, פסק על קיזוז מחצית קצבאות הביטוח הלאומי (קצבת ילדים ומענק לימודים) מדמי המזונות. מאחר וזו החלטת בית משפט מחוזי ניתן להשתמש בה לחיזוק הבקשה. ראו גם תמ"ש 6639-08-13. במידה ויש לכם שני ילדים או יותר, רצוי לבקש באותו אופן גם חלוקה של נקודות הזיכוי.
3. במידה ונקבעה משמורת משותפת (כהגדרה וללא קשר לזמני שהות או המזונות) חשוב לבקש שיירשם בפסק הדין שכל אחד מההורים זכאי לרשום את הילדים בביתו כך שירשמו יותר נפשות בבית. לנושא השפעה בתשלום המים. במידה ולא יירשם, לאמא יש זכות וטו.
שכר ההורים
4. חשוב מאוד לדאוג שהשכר המוצג לבית המשפט יהיה נכון ובעיקר מובן לשופט. לא פעם קיבלנו פניות בהן נכתב שהשופטים לא דייקו בשכר. יש לזה כמובן השפעה על קביעת שיעור המזונות, אך אם יוגש ערעור למחוזי, השופטים לא בודקים מחדש את השכר, אלא מקבלים את הנתונים שרשם השופט במשפחה.
מזונות – מספר טיפים
יש לכם עוד טיפים? נשמח כמובן לקבלם.