גישור גירושין

גירושין - מידע מקיף להורים המתגרשים

גישור גירושין

Print Friendly, PDF & Email

גישור גירושין: הליך גישור הוא שיח בו כל אחד מההורים מביע את עמדתו, את צרכיו לאחר הפרידה, כאשר תפקיד המגשר הוא לעזור להורים להגדיר טוב יותר את צרכיהם, לראות את התמונה הרחבה וארוכת הטווח, ולהגיע ללא כל כפיה להסכמות שיתאימו לשני הצדדים.

להליך הגישור יתרונות רבים לעומת ההליך המשפטי: זמן קצר עד להגעה להסכם, עלויות נמוכות יותר, הליך מכבד בסביבה נעימה יותר לצד האפשרות לדון גם בנושאים הנחשבים "קטנים" יותר או נושאים המייחדים את התא המשפחתי שלרוב לא יעלו בדיונים בבית המשפט.

יחד עם זאת חשוב לדעת כי כמו בכל מקצוע גם בקרב המגשרים יש טובים וטובים פחות. מגשר טוב בקיא בחוק ובפסיקות האחרונות בתחום, וידע להציגם בעת הצורך בפני בני הזוג, אך הוא גם יקפיד להזכיר לבני הזוג שהיתרון בהליך גישור הוא שהם אינם כפופים לפסיקה, ויכולים להסכים ביניהם כפי שמתאים להם ולילדיהם. מגשר טוב יעלה רעיונות ופתרונות בנקודות מחלוקת ויפתח דיון בנושא, אך לא יפעיל לחץ שדעתו תתקבל.

כיצד בוחרים מגשר?

הדרך הנפוצה היא מפה לאוזן. לקבל המלצות מחברים ומשפחה.

לקראת פגישות הגישור אנו ממליצים לקרוא באתר על הנושאים החשובים כגון הגדרה הורית של "אחריות הורית משותפת", חלוקת זמני שהות ומזונות, וכן לעיין בבסיס הסכם הגירושין שלנו ממנו תוכלו לקחת רעיונות להסכם הגירושין שלכם.

חשוב לדעת: אין חובה להסכים לכל הצעה בגישור. אם פעם (לפני שנת 2008) המגשר היה ממליץ די אוט' על 'משמורת אם' כי כך היה מקובל בזמנו, הרי כיום המצב שונה לחלוטין ובבתי המשפט נושא המשמורת די נזנח וכיום השיח הוא רק על חלוקת זמני השהות. אותו עיקרון לנושא מזונות הילדים, בעקבות פרסום ההלכה החדשה לנושא מזונות הילדים (בע"מ919/15), אין כבר צורך להסכים לכל הצעה שעולה בגישור.

פנינו למגשר נדב נישרי, מומחה בגישור גירושין ומחבר הספר "להתגרש בשלום – המדריך המלא לגישור בהליכי גישור גירושין" אשר כתב עבורנו את שלהלן:

הליך גישור גירושין

בשנים האחרונות הולך ותופס תהליך הגישור בגירושין את מקומו כהליך מועדף בתהליכי גירושין כשההורים רוצים לסיים את הקשר הזוגי ביניהם תוך שימור הקשר ההורי ושמירה על שיתוף פעולה בכל הקשור לילדים.

ההבנה שתהליכים משפטיים המתנהלים בבית המשפט לענייני משפחה ובבית הדין הרבני עלולים להוביל לפגיעה רגשית וכלכלית הן בילדים והן בהורים, הובילה רבים מההורים והעוסקים בתחום לחפש דרכים אחרות להגעה להסכם גירושין. דרכים שימנעו מלחמות משפטיות ויאפשרו לכל בני המשפחה להמשיך בחייהם באופן מיטבי במהלך ובתום הגירושין.

מאז שהחל לפעול החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה – פגישות מהו"ת בחודש יולי 2016, עלתה המודעות הציבורית לתהליכי גישור והנגישה את הגישור ליותר ויותר קהלים.

יחד עם זאת, נראה שכניסת החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה והמודעות הגוברת לגישור, הובילה לבלבול מושגים ולחוסר הבנה בכל הקשור לגישור. בלבול זה עלול להוביל לבחירות שגויות ולהתנהלות לקויה של הציבור ושל העוסקים בתחום. מטרתו של מאמר זה לעשות סדר בנושא ולהבהיר מהו גישור גירושין ומהן הנקודות שחשוב שכל מי שמתעניין בכניסה לתהליך גישור גירושין יכיר.

מה זה גישור

גישור הינו תהליך בו המגשר, אדם שלישי, ניטרלי,  עוזר לצדדים להגיע להסכמות בדרך של דיאלוג ללא כל סמכות להכריע ביניהם. משמעות הדבר היא שהמגשר אינו יכול לקבוע לצדדים כיצד תיראה התוצאה הסופית. המגשר נדרש לעזור להם להגיע לתוצאה המיטבית עבורם ועבור ילדיהם. המגשר עוזר לצדדים לקבל את ההחלטות על בסיס הנתונים המסוימים של בני הזוג והצרכים של כל הצדדים במקרה הפרטני שעל הפרק.

תהליך הגישור הינו תהליך וולונטרי המאפשר לכל אחד מהצדדים לקחת חלק בתהליך מתוך הבנה שזהו המקום בו הוא ישיג את המקסימום עבורו. אם אחד הצדדים מרגיש שהגישור אינו פועל לטובתו, או שהמגשר מנסה "לכפות" ידיעה אישית שלו, או "מה שמקובל", הוא יכול בכל שלב לקום וללכת ללא מחויבות וללא שהדבר ישמש כנגדו.

תהליך הגישור הינו תהליך חסוי וסודי. דברים שנאמרו במהלך הגישור לא יכולים לשמש כראייה משפטית במידה שמי מהצדדים מחליט לעצור את הגישור ולפנות לבית המשפט. יתרון זה של הגישור מבטיח חופש פעולה רב לצדדים וביטחון לומר את כל שעל ליבם.

הליך גישור גירושין

גישור גירושין הוא תהליך גישור לכל דבר ועניין אך עם תוספת של יכולת תהליכית להתמודד עם ההיבטים הרגשיים והפרקטיים הנובעים ספציפית מהגירושין. בעוד שבהליך גישור בעסקים או בתחומים אחרים שאינם משפחתיים יכולים הצדדים לבחור האם לשתף פעולה לאחר סיומו של התהליך, בגישור גירושין, כשלזוג ילדים משותפים, הם חייבים שיהיה שיתוף פעולה כלשהו ביניהם גם לאחר סיום התהליך.

אחת המטרות העיקריות של הגישור בגירושין היא לספק להורים כלים פרקטיים לניהול תקשורת אפקטיבית בשני בתים. כלים שיאפשרו להם להגדיר גבולות אישיים תוך שהם מצליחים לתפעל את ענייני הילדים באופן מיטבי. במילים אחרות, להרחיק ככל הניתן את הסכסוך בין ההורים מילדיהם.

חשוב להדגיש שמטרת הגישור בגירושין אינה בהכרח להגיע להסכם גירושין או לחלופין למנוע את הגירושין. מטרת התהליך היא למצוא את הדרך הטובה ביותר עבור ההורים, הילדים ושאר בני המשפחה המורחבת. דרך שתאפשר לכל אחד מההורים וגם לילדים, לחיות חיי שלווה מלאי ביטחון ושמחה. לא פעם רואים בחדר הגישור זוג שהגיע במטרה להתגרש אך גילה במהלך התהליך שייתכן ויש עוד סיכוי לשינוי ולשמירה על התא המשפחתי באותו בית (הסכם שלום בית ולחלופין גירושין). מאידך ישנם גם זוגות שהגיעו עם חוסר ודאות בדבר הרצון להתגרש אצל אחד ההורים או שניהם, ובמהלך הגישור הגיעו להבנה שגירושין הם אכן התהליך הטוב ביותר עבורם.

מהו תפקיד המגשר

תפקיד המגשר הוא להביא לשולחן ראיה מערכתית הכוללת את ההורים כיחידים ואת הילדים, כלומר הוא אמור לעזור להורים להגיע להסכמות הטובות ביותר עבור כל אחד מהם בנפרד ובעבור הילדים, בלי לפגוע בהורה האחר. המגשר עוזר לכל אחד מההורים להגדיר לעצמו מהן מטרותיו ומהם האינטרסים החיוניים עבורו. אינטרסים שאם הם לא יתקיימו, הוא ירגיש מתוסכל ומופסד מהתוצאה.

סל הכלים והידע בו מחזיק המגשר לקוח מעולמות תוכן נרחבים ובהם: הבנה בתהליכים רגשיים, יכולת תקשורת ברמה גבוהה, הבנה משפטית, ניהול מו"מ משתף, תורת המשחקים, היבטים תרבותיים וקהילתיים והשפעותיהם על ההורים המתגרשים ועוד. בעזרת כלים אלו ובעזרת תכונות האופי הנדרשות ממנו (סבלנות, אמפתיה, חשיבה יצירתית, כריזמה ועוד), יכול המגשר לנהל את התהליך בצורה שתפתור את המחלוקות הגדולות והקטנות, תימנע מלחמות משפטיות ותוציא בסיום התהליך את שני ההורים מרוצים מהתוצאה.

המגשר אינו יכול להחליט עבור ההורים מה תהיה התוצאה ולמעשה הוא גם נדרש להימנע מלומר את דעתו האישית על ההסכמות הנידונות. בענייני משפחה בהם לא ניתן לדעת מראש מה תהיה התוצאה המשפטית בכל מקרה ומקרה, נדרש המגשר להימנע מלומר לצדדים שהם טועים או שהתוצאה אותה הם מבקשים להוציא לפועל אסורה. זאת אלא אם כן כמובן מדובר על נושאים שלא יכולה להיות לגביהם מחלוקת כגון הסכמים המביאים לפגיעה ברורה בילדים, או באחד מבני הזוג.

מה צריך לדעת לפני הליך גישור גירושין

הדבר החשוב ביותר שההורים צריכים לדעת לפני שהם מתחילים בגישור הוא שכל האפשרויות פתוחות בפניהם ושביכולתם להפוך את הגישור להזדמנות לשינוי ולשיפור משמעותי בחייהם. הכניסה לחדר הגישור היא סמל לתהליך לידה מחדש של המשפחה. תהליך מורכב ומלא קשיים אך בסופו קרן אור ואופטימיות רבה. מכאן שככל שההורים ידעו מוקדם יותר, כיצד הם רוצים שחייהם ייראו לאחר הגירושין, כך יהיה קל יותר להגדיר את מטרות הגישור ולפעול בצורה אופרטיבית יותר להשיגן.

אין צורך להכין מראש מסמכים. תורם של כל אלה יגיע בהתאם להנחיות המגשר.

איך מתנהל תהליך גישור גירושין

פגישת הכרות – חשוב לקיים פגישת הכרות עם המגשר כדי לתהות על קנקנו ולוודא שיש חיבור ואמון בין שני ההורים למגשר. במהלך הפגישה יסביר המגשר כיצד הוא מנהל את התהליך, מהם הכלים העומדים לרשותו, כיצד הוא פועל לפתור מחלוקות שנראות בלתי פתירות ועונה על שאלות ההורים בהקשר לתהליך ולניסיונו בתהליכי גישור.

חתימה על הסכם פתיחת גישור – הסכם פתיחת הליך גישור הוא הסכם קצר (בדרך כלל אורכו עמוד אחד) המסדיר את מערכת היחסים בין ההורים המתגשרים לבין המגשר. ההסכם מסדיר את סוגיית החיסיון בגישור, את שכר הטרחה של המגשר, את חובת תום הלב בתהליך ואת הזכויות שיש לכל המעורבים התהליך.

שיחות משותפות ופרטניות – תהליך גישור גירושין מתנהל בדרך של שיחות משותפות המתקיימות בנוכחות שני ההורים יחד עם המגשר. אפשר שתהיינה גם בשיחות פרטניות בהן המגשר נפגש עם כל אחד מהצדדים בנפרד. במהלך השיחות המשותפות משוחחים ההורים על הנושאים שעל הפרק בצורה של דיאלוג פתוח וכנה בהדרכת המגשר. במהלך השיחות הפרטניות שהן שיחות חסויות לגמרי, משוחח המגשר עם כל אחד מההורים, עוזר להם להגדיר את מטרות ואינטרסים אישיים ומכוון את השיח לפתרונות יצירתיים שנבנים במהלך הגישור יחד עם ההורים.

הגעה להסכמות – במהלך השיחות בגישור, הולכת ונרקמת תמונת המציאות העתידית של המשפחה בשני הבתים. ככל שהתמונה נעשית ברורה יותר ויותר לשני ההורים, כך הם יצליחו להגיע להסכמות טובות יותר גם בנושאים הגדולים שעל הפרק. חשוב להבהיר שתהליך גישור דומה בעניין זה לתהליך סיעור מוחות בחברות ועסקים. המטרה היא להעלות רעיונות ולבחון האם הם טובים ומועילים או שאפשר לקחת מהם חלקים מסוימים ולהתבסס עליהן ליצירת הסכמות חדשות. בסיום התהליך נאספות כל ההסכמות והן מוכנסות לתוך הסכם הגירושין.

מי מאשר הסכם גירושין שהושג בגישור

כדי לתת להסכם תוקף של פסק דין ובמיוחד כלפי צדדים שלישיים (למשל הוצאה לפועל), יש לאשר את ההסכם בבית המשפט למשפחה או בבית הדין הרבני. הסכם שנחתם על ידי שני הצדדים בלבד, ייתכן והפרתו עשויה לחייב בפיצוי בגין הפרת חוזה, אולם לא ניתן יהיה לאכפו.

למי מיועד תהליך גישור גירושין

תהליך הגישור בגירושין הוא תהליך מיטבי להורים שמחליטים להתגרש, כמו גם לילדיהם שחיים בצד ההליך בו בחרו ההורים. מחקרים רבים הוכיחו שהורים שהתגרשו בגישור דיווחו על יכולת גבוהה בהרבה לשתף פעולה ביניהם בשנתיים הראשונות שלאחר הגירושין (השנים הקריטיות) ובשנים שלאחר מכן. שיתוף פעולה ברמה גבוהה בין ההורים מוביל להסתגלות טובה יותר של הילדים וההורים למציאות החדשה ומאפשר קבלה והתמודדות מיטבית. ככל שהילדים רואים את הוריהם משתפים פעולה ומתקשרים בכבוד ביניהם, הם מסגלים חשיבה חיובית יותר למצב. יתרון נוסף הוא הדוגמא החיובית לפתרון מחלוקות ואף משברים גדולים שההורים מראים לילדיהם – פתרון בדרך של דיאלוג והימנעות מאלימות.

מרבית ההורים שהתגרשו בגישור מדווחים גם על כך שהם ממשיכים להרגיש שהם יכולים להסתמך על ההורה האחר ושהוא שותף מלא לגידול הילדים. זאת בשונה מהורים שהתגרשו בתהליך משפטי המדווחים על חוסר רצון לשתף פעולה מהצד האחר. בראייה עתידית המבינה שהמציאות תביא לשינויים, יש חשיבות רבה לייצר מנגנונים שיאפשרו לשני ההורים למצוא פתרונות במצבים מפתיעים בלא שיצטרכו להיעזר בעורכי דין ובמתווכים אחרים ביניהם.

מה ההבדל בין גישור לפישור

מגשרים רבים מציגים את עצמם כמגשרים בעוד שבפועל הם מנהלים הליכי פישור. פישור הינו תהליך מעין גישורי אשר מתבסס על השאלה מה היה קורה אם התיק היה מגיע לבית המשפט. זאת לעומת גישור המחפש את התוצאה האופטימלית עבור שני ההורים מבלי להסתמך בהכרח על הנחות משפטיות. ההבדל המהותי בין הפישור לגישור בגירושין נמצא בתחושה של הצדדים בסיום התהליך. אם התחושה היא של פשרה והסתפקות במה שיש, אזי נראה שמדובר היה בפישור. אם התחושה היא תחושת ניצחון המשותפת לשני הצדדים, נראה שהיה מדובר בתהליך גישור מוצלח.

יתרונות הגישור עבור הילדים

מאז תחילת המאה הנוכחית התפרסמו מחקרים רבים שהשוו בין מצבם של ילדים שהוריהם התגרשו בגישור לבין אלו שהוריהם התגרשו בהליכים משפטיים. המחקרים מראים שטובת הילד נשמרת בצורה הטובה ביותר כאשר שני ההורים מצליחים לתקשר ביניהם ולשתף פעולה באופן מיטבי. המחקרים הוכיחו שככל שההורים עירבו את הילדים במחלוקות ביניהם, כך נגרמו נזקים רגשיים כואבים לילדים. במהלך גישור הגירושין ניתן מקום גם לקולם של הילדים (גם אם ללא נוכחותם) והאינטרסים שלהם עולים על שולחן הדיונים. שני ההורים נדרשים לחשוב יחדיו, על פתרונות יצירתיים ומציאותיים שיאפשרו לילדים לחוות ילדות נורמטיבית ולמנוע מהם קשיים רגשיים כואבים המאפיינים ילדים שהוריהם התגרשו במלחמה משפטית.

מתוך השיח שנוצר סביב טובת הילדים ומציאת מנגנונים משותפים לפתרון סוגיות, נהנים ההורים והילדים משני יתרונות גדולים של הגישור: ראשית הם מתרגלים תקשורת פרקטית בנושא הילדים. תקשורת שתעזור להם להתנהל באופן אופטימלי "ובלי לדרוך על הבהונות" לאחר הגירושין. שנית, כתוצאה מהשיח סביב המכנה המשותף האהוב (הילדים), מצליחים ההורים לאפשר זה לזה התמודדות בריאה ומכילה יותר עם הקשיים הרגשיים אותם חווים שניהם. תמיכה זו מוכחת כעוזרת לצלוח את משבר הגירושין בצורה טובה וקלה יותר לשני ההורים.

ככל שההורים יתמודדו טוב יותר עם הקשיים הרגשיים שלהם הם יוכלו לתפקד כהורים טובים יותר לילדיהם. תקופת הגירושין היא התקופה בה הילדים זקוקים שהוריהם יהיו נוכחים וקשובים להם. למצער זוהי בדיוק התקופה בה שני ההורים מתפקדים הכי פחות טוב כהורים. על כן ככל שההורים יצליחו "להרים" את עצמם, הם יוכלו להיות שם עבור ילדיהם ולספק את צרכיהם בתקופה קשה זו.

גישור מונע הגעה ליחידות הסיוע

כאשר ההורים מגיעים לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני עם הסכם גירושין מקיף שהושג בגישור גירושין וכולל את כל הנושאים שעל הפרק. הם אינם נדרשים להגיע לפגישת מהו"ת ביחידת הסיוע. ההסכם שהושג בגישור עובר ישירות לאישור פורמלי ואין צורך בדיונים נוספים. זהו המסלול המהיר ביותר ואין בו מעורבות של אף גורם מיחידות הסיוע ו/או שירותי הרווחה.

האם יחידות הסיוע מקיימות הליכי גישור?

החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה קובע שתפקיד יחידות הסיוע הוא להסביר להורים על היתרונות הקיימים בהליכי גישור ובהליכים אלטרנטיביים אחרים למלחמה המשפטית. הפגישה הראשונה נעשית ללא נוכחות עורכי דינם של הצדדים כדי לאפשר התמודדות עם הרגשות ולהימנע מזליגת השיח המשפטי לתוך הדיאלוג המשפחתי. לפי הצורך יכולות יחידות הסיוע להזמין את ההורים לעד שלוש פגישות נוספות שלאליהן ניתן להביא גם את עורכי הדין של הצדדים.

על אף הכתוב בחוק להסדר התדיינויות שהוביל להפניית בני זוג בהליכי גירושין ליחידות הסיוע לפני פניה להליכים משפטים, על מנת ואלו יסבירו להם על הליך גישור, יתרונותיו ויפנו אותם למגשרים חיצוניים, בשנים הראשונות לאחר כניסתו של החוק לתוקף, קיימו יחידות הסיוע מאין הליך גישור מקוצר ולא הפנו את בני הזוג לאחר פגישת מהו"ת למגשרים חיצוניים. הסיבה לכך הייתה חוסר הסדרה ברשימת המגשרים אליהם יפנו יחידות הסיוע את הצדדים. מצב זה עתיד להשתנות בחודשים הקרובים מאחר ובשעה טובה הנושא הוסדר וגובשה רשימת מגשרים המוכרת על ידי משרד המשפטים.

הסכם הגירושין הוא ההסכם החשוב ביותר בחייהם של ההורים עקב המשמעויות הנרחבות שלו על המשך חיי המשפחה.

כמה זמן נמשך הליך גישור גירושין?

אורכו של תהליך גישור גירושין נקבע בהתאם לצרכי ההורים. ככל שבתהליך הגירושין מעורבים יותר רגשות סוערים וככל שקיימים יותר נושאים המעוררים מחלוקות פרקטיות (לדוגמא: שאלות של יציבות כלכלית, החלטות חינוכיות עתידיות, עסק משותף וכו'), כך יימשך הגישור זמן רב יותר. יחד עם זאת ניתן לומר שבאופן ממוצע הליך גישור בו מעורבים ילדים נמשך 10 שעות גישור הכוללות את הזמן הנדרש להכנת הסכם הגירושין.

עלויות גירושין בגישור

התעריף הציבורי בגישורי מהו"ת עומד על 800 ₪ + מע"מ לשעת גישור לשני הצדדים (400 ₪ + מע"מ לכל צד). בשוק הפרטי המחירים יכולים להיות גבוהים קצת יותר ויכולים להגיע עד ל- 1,300 ₪ לשעת גישור.

ישנם מגשרים הנוהגים להגדיר חבילות של שעות גישור מראש. כאשר ככל שנרכשות יותר שעות גישור מראש כך תרד העלות השעתית של הגישור. מחירם של חבילות שעות אלו יכול לנוע בין 5,000 ₪ ל- 20,000 ₪ + מע"מ. זאת בהתאם לכמות השעות שנרכשת ולניסיונו המקצועי של המגשר.

איך בוחרים מגשר?

תחום הגישור בישראל אינו מוסדר ואינו מפוקח כך שבפועל כל אדם יכול להדפיס תעודה מכובדת ולהציג את עצמו כמגשר מוסמך. על כן חשוב מאוד לקבל המלצות מחברים ומכרים על המגשר ולקיים עמו פגישת הכרות ללא מחויבות כדי לוודא שקיים ביניכם אמון וכי המגשר אכן מקצועי ומנוסה כפי שהוא מציג את עצמו. גם במהלך ההליך חשוב להיות קשוב לשיח המתנהל, לוודא שלמגשר אין אג'נדה משלו, או הטיה לצד כזה או אחר. חשוב שהשיח יהיה מכיל ומכבד, שיובאו עובדות או נתונים, אבל שלא יופעל לחץ מצד המגשר לכיוון פתרון כזה או אחר.

מאמרים בתחום:

ראיון עם ד"ר פרץ סגל.

"ד“ר פרץ סגל היה דמות מפתח את הגישור בישראל. הוא פעל להביא את בשורת הגישור לכל תחום כמעט, אך לא תמיד הרעיונות שהציע זכו להכרה או אפילו לאוזן קשבת. אבל הוא לא מוותר וגם כיום, כשהוא מחוץ לשירות הציבורי, הוא ממשיך להטמיע את הגישור בהתלהבות של מתחילים. ראיון עם הראשון בגישור".

גישור במשפחה אפיון, ייחוד, ולמי הוא מתאים.

מאת : ד"ר אורנה כהן ז"ל, נעמי דטנר , אהרון לוקסנבורג.

סכסוכים במעמד אישי שונים במאפייניהם מכל סכסוך אחר המוכר לנו. האדם השרוי בתהליך גירושין מתמודד עם מערך של משימות הכוללות מרכיבים ערכיים, משפטיים, כלכליים, משפחתיים, בינאישיים, רגשיים ואינטימיים. החוויה המתוארת והמוכרת היא של לחץ, בלבול, רגשות אשמה, כעס ואמביוולנטיות. נבחין בפיתוח תלות זמנית באנשי מקצוע שיסייעו לאדם במצוקה להתמודד עם המצב החדש. כל אלו עלולים לשחוק את יכולת העמידות של האדם הבוגר. באופן פרדוכסלי, בתקופה זו של החיים, אנשים נדרשים להשתמש באינפורמציות חדשות ולקבל החלטות משמעותיות, לחייהם ולחיי ילדיהם מול "שותפים" עמם הם בקונפליקט ועמם עליהם להגיע להסכמה על הגירושין ועל תנאיהם.

מטרת מאמר זה להאיר שתי סוגיות עיקריות: הראשונה, לאפיין ולייחד את הגישור לגירושין כדרך ליישוב סכסוך במשפחה, תוך דגש על סוגיות של הורות. השניה, להציע קווים מנחים כלליים, הידועים בספרות התיאורטית והמחקרית העשויים לסייע לאנשי מקצוע מתחום המשפט ומתחום בריאות הנפש להעריך האם ניתן להפיק תועלת מרבית מתהליך הגישור בגירושין.

גישור גירושין

חפשו באתר:

חפשו מאמר לפי קטגוריה

הרשמה לעדכונים

במידה ואת/ה מקבל/ת את המיילים באופן שוטף אין צורך ברישום נוסף.
במידה ובוצע רישום והמיילים אינם מגיעים אליך ניתן לפנות למייל guyraveh04@gmail.com

אישור הרשמה לעדכונים

הרישום בוצע בהצלחה!